המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מעבירים קמח, קוביות חמאה קרה, מלח וסוכר לקערה. לשים עם קצות האצבעות, עד שמתקבל מרקם "פרורי", אוורירי ועדיין.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד, דוחסים לצורת דיסק ומכניסים לקירור למשך כשעה אחת.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח תבנית אפייה עגול בקוטר 24 ס"מ. ועם יתרת הבצק מרפדים את דפנות התבנית עד לגובה 2 ס"מ.
מעבירים את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים במשך כ- 10 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור.
מעבירים קמח, קוביות חמאה קרה, מלח וסוכר לקערה. לשים עם קצות האצבעות, עד שמתקבל מרקם "פרורי" אוורירי ועדין.
שמים את פירות היער על מיציהם עם התותים, הסוכר, הקינמון ומיץ הלימון לקערה ומערבבים.
מניחים את תערובת הפירות על הקלתית החצי אפויה. מפזרים את פירורי השטרויזל מעל ויוצרים שכבה של 1 ס"מ שטרויזל.
מחזירים את התבנית לתנור האפייה ואופים בחום של כ-180 מעלות במשך כ-30 דקות, או עד שהשטרויזל מזהיב.
מוציאים את העוגה מהתנור, ומגישים עם רוטב וניל או עם גלידת וניל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0