המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים בקערת המיקסר מים, ביצה, סוכר וקמח שמרים. לשים לתערובת עם וו לישה, במהירות נמוכה במשך כשלוש דקות.
מוסיפים את המלח והחמאה, מגבירים את מהירות הלישה לבינונית, וממשיכים ללוש כחמש דקות.
מוציאים את הבצק מהמיקסר, מעבירים לקערה מקומחת ומכסים בניילון נצמד את הקערה, מניחים במקרר ל-60 דקות.
מכינים את המילוי: ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה גדולה מעל סיר מים רותחים. לאחר ההמסה, מוסיפים את הקקאו ומערבבים היטב במיקסר ידני, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. שומרים בצד.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על משטח מקומח. במערוך מקומח קלות מרדדים את הבצק למלבן בגודל 50 ס"מ על 25 ס"מ ובעובי 1/2 1 ס"מ.
עוטפים את החמאה המקוררת בנייר אפייה ומרדדים אותה לעובי 1 ס"מ. מסירים את נייר האפייה מהחלק העליון של החמאה והופכים אותה על הבצק.
מסירים את נייר האפייה ומקפלים את ארבעת צידי הבצק פנימה, כך שיכסו את החמאה.
מפזרים עוד קצת קמח על הבצק ומרדדים שוב למלבן בגודל 50 ס"מ על 25 ס"מ ובעובי 1/2 1 ס"מ.
מקפלים את הצדדים הארוכים של המלבן פנימה ואת המלבן שנוצר מקפלים לשניים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.
מוציאים את הבצק, מניחים על משטח עבודה מקומח ומפזרים על הבצק מעט קמח. מרדדים שוב למלבן בגודל 50 ס"מ על 25 ס"מ ובעובי 1/2 1 ס"מ.
מקפלים את הצדדים הארוכים של המלבן פנימה ואת המלבן שנוצר מקפלים לשניים, כמו בשלב הקודם.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 60 דקות.
על משטח עבודה מקומח מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. במערוך מקומח מרדדים כל חלק בנפרד למלבן בגודל 13 ס"מ על 30 ס"מ ובעובי 5 מ"מ.
על כל מלבן מורחים רבע מכמות המילוי ומקפלים לחצי. מרדדים שוב את הבצק ומורחים עוד רבע מכמות המילוי. מקפלים לחצי ומרדדים את הבצק דק עד כמה שאפשר.
בסכין חד חותכים משולשים שווי שוקיים ברוחב של 1/2 2 ס"מ ובאורך 5 ס"מ. מגלגלים את המשולשים מהבסיס התחתון כלפי מעלה, כמו קרואסון. מניחים על מגש אפייה, במרחק 2 ס"מ זה מזה ומורחים בביצה טרופה. מניחים במקום חמים למשך 40 דקות.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 15 דקות. כדאי לאפות בכל פעם 30 רוגלך.
מכינים סירופ סוכר מ-3/4 כוס מים רותחים וכוס סוכר.
מוציאים את הרוגלך המוכנים מהתנור. במברשת מריחה מורחים בנדיבות סירופ סוכר.
מומלץ להניח להתקרר לפחות חצי שעה לפני ההגשה. אפשר לשמור בכלי אטום עד יומיים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0