המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממיסים את המחמאה ושמן הזית על מחבת גדולה.
מטגנים בצל קצוץ דק על אש בינונית-גבוהה, עד שמזהיב.
בזמן טיגון הבצל, חולטים את העגבניות במים רותחים כחמש דקות, מסננים ומסירים את הקליפות. מסירים את ראש העגבנייה, את הנוזלים ואת הגרעינים ומשאירים רק את בשר העגבנייה. חותכים אותו לקוביות בינוניות, לא קטנות מדי.
כשהבצל מזהיב, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים שום פרוס. ממשיכים לטגן על להבה בינונית-גבוהה עד שהבצל מתחיל להשחים.
מעבירים את תכולת המחבת לסיר, ומוסיפים אליו את העגבניות, הרסק, וחצי כוס מים רותחים. מדליקים אש גבוהה, ומערבבים היטב למשך דקה, כדי לחבר היטב את הרסק עם המים. לאחר דקה, בודקים את סמיכות הרוטב. אם הוא סמיך מידי מוסיפים מים, ואם דליל מוסיפים רסק עגבניות. לבסוף, הוא צריך להיות סמיך, אבל לא מידי.
מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב: מלח, סוכר, פלפל שחור, טימין, אורגנו, רוזמרין ועלי דפנה.
מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
כדאי להשאיר כ-60 דקות על האש, ולא לשכוח לערבב כל עשר דקות בערך.
לאחר סיום הבישול, מצננים לפחות רבע שעה ללא מכסה ולא על הכיריים ומניחים את עלי הדפנה. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0