הרוטב הזה חריף, ראו הוזהרתם. והוא נשמר מצוין במקרר למשך שלושה-ארבעה ימים או במקפיא למשך שלושה-ארבעה חודשים. רק לכסות אותו בטיפונת שמן זית למניעת חמצון.
מסירים את ראשי השום (שומרים לתבשיל אחר) ושוטפים היטב את הגבעולים.
שלב 2
0 דקות
נפטרים מהחלקים הקשים מאוד של הגבעולים (יש להם פרקים קשים בחלק התחתון) ומהעלים הירוקים הכהים שכבר החלו להתייבש. את מה שנשאר קוצצים חתיכות בגודל סנטימטר אחד.
שלב 3
0 דקות
קולים במחבת ללא שמן את אגוזי המלך עד שהם מתחילים להשחים בשוליים.
שלב 4
0 דקות
מרסקים במעבד מזון עם להב פלדה את השום. מוסיפים את האגוזים ומרסקים לתערובת גסה (לא להפוך למשחה ממש).
שלב 5
0 דקות
מוסיפים את הגבינה ומעבדים בפולסים עד שהיא נבלעת בתערובת.
שלב 6
0 דקות
מוסיפים את שמן הזית בקילוח דק תוך כדי עיבוד. בסוף תתקבל משחה נוזלית ולא לגמרי אחידה עוד יהיו בה חתיכות זעירות וירוקות של שום זה המרקם הנכון.
שלב 7
0 דקות
מעבירים לכוס גדולה או לקערה קטנה, מכסים בשכבה דקה של שמן זית ושומרים במקרר או במקפיא. הכמות הדרושה לתיבול חצי קילו פסטה היא ארבע כפות גדושות מהרוטב.
שלב 1
מתוך
7
מסירים את ראשי השום (שומרים לתבשיל אחר) ושוטפים היטב את הגבעולים.
שלב 2
מתוך
7
נפטרים מהחלקים הקשים מאוד של הגבעולים (יש להם פרקים קשים בחלק התחתון) ומהעלים הירוקים הכהים שכבר החלו להתייבש. את מה שנשאר קוצצים חתיכות בגודל סנטימטר אחד.
שלב 3
מתוך
7
קולים במחבת ללא שמן את אגוזי המלך עד שהם מתחילים להשחים בשוליים.
שלב 4
מתוך
7
מרסקים במעבד מזון עם להב פלדה את השום. מוסיפים את האגוזים ומרסקים לתערובת גסה (לא להפוך למשחה ממש).
שלב 5
מתוך
7
מוסיפים את הגבינה ומעבדים בפולסים עד שהיא נבלעת בתערובת.
שלב 6
מתוך
7
מוסיפים את שמן הזית בקילוח דק תוך כדי עיבוד. בסוף תתקבל משחה נוזלית ולא לגמרי אחידה עוד יהיו בה חתיכות זעירות וירוקות של שום זה המרקם הנכון.
שלב 7
מתוך
7
מעבירים לכוס גדולה או לקערה קטנה, מכסים בשכבה דקה של שמן זית ושומרים במקרר או במקפיא. הכמות הדרושה לתיבול חצי קילו פסטה היא ארבע כפות גדושות מהרוטב.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0