מרככים את המצות: מרטיבים קלות מגבת בד נקיה, סוחטים היטב ופורסים על גבי משטח עבודה או מגש. מרטיבים את המצות בנדיבות ומניחים אותן בערמה, אחת על גבי השניה, על המגבת בחלק קרוב לאחד הקצוות, כך שניתן יהיה לכסות את המצות עם המגבת. ממתינים כשעה (ואפשר עד יומיים). מסירים את המגבת ובודקים האם המצות התרככו לגמרי ובמקרה אם יש חלקים במצה שעדיין נותרו קשים.
שלב 2
0 דקות
קולים את הפלפלים: מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מחממים תנור ל-200 מעלות במצב גריל. שוטפים את הפלפלים וחוצים אותם לשניים לאורכם. מנקים מגרעינים ומניחים בתבנית כשחלקה הקעור כלפי מעלה. מכניסים את התבנית לתנור וקולים עד להשחמה. מוציאים ומעבירים את הפלפלים לסיר. מכסים במכסה וממתינים עד לצינון מוחלט. פותחים את הסיר ומקלפים את הפלפלים.
שלב 3
0 דקות
הכנת המלית: מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כ-2 דק' נוספות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר מאבד את צבעו הורוד והופך לחום-אפרפר. מוסיפים רוטב עגבניות ותבלינים. ממשיכים לטגן עוד כ-5 דק'. מסירים מהאש ומצננים.
שלב 4
0 דקות
על משטח עבודה מסדרים את המצות. מניחים על כל אחת מהן חצאי פלפלים כך שיכסו אותה. מחלקים את מלית הבשר באופן שווה בין ארבע המצות. מניחים את המלית לאורך אחת הצלעות של המצה. מגלגלים את המצה. מניחים את כל המצות המגולגלות בתבנית.
שלב 5
0 דקות
מכינים את הרוטב: בסיר קטן מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה. קוצצים את העגבניות ומוסיפים אותן לסיר יחד עם נוזליהן. מוסיפים את רוטב העגבניות לסיר ומערבבים היטב. מתבלים בסוכר, מלח ומבשלים כ-5 דק' על אש נמוכה תוך ערבוב מדי פעם . טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש.
שלב 6
20 דקות
מחממים את התנור ל-180 מעלות. יוצקים את הרוטב המוכן על גבי הרולדות. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות. מגישים.
שלב 1
מתוך
6
מרככים את המצות: מרטיבים קלות מגבת בד נקיה, סוחטים היטב ופורסים על גבי משטח עבודה או מגש. מרטיבים את המצות בנדיבות ומניחים אותן בערמה, אחת על גבי השניה, על המגבת בחלק קרוב לאחד הקצוות, כך שניתן יהיה לכסות את המצות עם המגבת. ממתינים כשעה (ואפשר עד יומיים). מסירים את המגבת ובודקים האם המצות התרככו לגמרי ובמקרה אם יש חלקים במצה שעדיין נותרו קשים.
שלב 2
מתוך
6
קולים את הפלפלים: מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מחממים תנור ל-200 מעלות במצב גריל. שוטפים את הפלפלים וחוצים אותם לשניים לאורכם. מנקים מגרעינים ומניחים בתבנית כשחלקה הקעור כלפי מעלה. מכניסים את התבנית לתנור וקולים עד להשחמה. מוציאים ומעבירים את הפלפלים לסיר. מכסים במכסה וממתינים עד לצינון מוחלט. פותחים את הסיר ומקלפים את הפלפלים.
שלב 3
מתוך
6
הכנת המלית: מחממים בסיר את שמן הזית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים כ-2 דק' נוספות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר מאבד את צבעו הורוד והופך לחום-אפרפר. מוסיפים רוטב עגבניות ותבלינים. ממשיכים לטגן עוד כ-5 דק'. מסירים מהאש ומצננים.
שלב 4
מתוך
6
על משטח עבודה מסדרים את המצות. מניחים על כל אחת מהן חצאי פלפלים כך שיכסו אותה. מחלקים את מלית הבשר באופן שווה בין ארבע המצות. מניחים את המלית לאורך אחת הצלעות של המצה. מגלגלים את המצה. מניחים את כל המצות המגולגלות בתבנית.
שלב 5
מתוך
6
מכינים את הרוטב: בסיר קטן מחממים את השמן. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להזהבה. קוצצים את העגבניות ומוסיפים אותן לסיר יחד עם נוזליהן. מוסיפים את רוטב העגבניות לסיר ומערבבים היטב. מתבלים בסוכר, מלח ומבשלים כ-5 דק' על אש נמוכה תוך ערבוב מדי פעם . טועמים ומתקנים תיבול. מסירים מהאש.
שלב 6
מתוך
6
מחממים את התנור ל-180 מעלות. יוצקים את הרוטב המוכן על גבי הרולדות. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים כ-20 דקות. מגישים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0