המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הרולדה מתאימה להכנה בתבנית תנור סטנדרטית (30*40 פלוס מינוס).
להכנת הרולדה: מקציפים 4 ביצים ו-100 גרם סוכר במהירות גבוהה במיקסר, עד לקבלת קצף תפוח, בהיר ויציב.
מקפלים פנימה 2 כפות שמן ו-1 כפית תמצית וניל בעדינות, 2-3 קיפולים בלבד.
מסננים פנימה 80 גרם קמח ו-40 גרם אבקת שקדים ומקפלים עד לאיחוד, קיפול עדין מאוד.
אם רוצים רולדה תפוחה יותר - מוסיפים עם הקמח גם 1 כפית אבקת אפייה. אני מעדיפה רולדה דקה ומדויקת.
משטחים את הבלילה בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים על 200 מעלות כ-7-8 דקות עד להזהבה.
מוציאים וכעבור דקה מחלצים מנייר האפייה. מגלגלים את הרולדה במגבת נקייה ומניחים בצד.
להכנת הקישוט: מכינים סירופ – מבשלים על אש בינונית 1 כוס סוכר ו-1 כוס מים, רק עד להמסה מלאה של הסוכר. להשתדל לא להביא לרתיחה. מכניסים פנימה את האוכמניות ונותנים להם לספוג את הסירופ כ-5 דקות.
מוציאים ומייבשים על נייר סופג, מופרדות אחת מהשנייה שלא ידבקו. כעבור שעה מצפים את האוכמניות בסוכר לבן, שכבה עדינה.
להכנת הקרם: מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה, 1 כף אבקת סוכר, 1/4 כוס חלב ו-1 חבילה פודינג פירות יער יחד לקבלת קרם סגול יפה ומגרה. במידה והקרם סמיך מדי הוסיפו עוד כמה כפות חלב עד לקבלת מרקם עדין ונוח. מורחים את הרולדה בקרם ומגלגלים.
מצפים את הרולדה מבחוץ היטב ויפה, מקשטים באוכמניות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 1