המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מחממים תנור ל-220 מעלות.
חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות ומסדרים על תבנית אפייה כמו מניפה.
מתבלים בשמן זית ופלפל גרוס, מפזרים את כל השום מעל.
אופים כ-40 דקות, ובינתיים מכינים את הרוסטביף.
משמנים את הבשר ומורחים אותו במלח ופלפל.
מערבבים את הטימין, הרוזמרין והפלפלים הקצוצים.
מצפים את הבשר בתערובת (חשוב ללחוץ בכח על הבשר כך שכל שטח הפנים שלו יהיה מצופה).
מחממים מחבת גריל כבדה, מניחים את הנתח בזהירות על המחבת, אין צורך להוסיף שמן למחבת, יש מספיק בבשר.
צולים כ-2 דקות בכל צד ומכניסים לתנור כאשר הבשר מונח על רשת ומתחת לרשת מונחת התבנית עם תפו"א.
צולים את הכל יחד במשך 15-25 דקות.
המטרה היא להביא את הבשר לטמפ' של 45 במרכזו.
מניחים בסיר את כל החומרים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
להגשה, משרים גבעולי רוזמרין עם מלח גס ואלכוהול 95% למשך 4 דקות.
מניחים פרוסות תפוחי אדמה על הצלחת לצד חתיכת רוסטביף ומלפפון.
מניחים גבעול רוזמרין מההשריה על הבשר, ובזהירות מדליקים אותו ומגישים בוער לשולחן.
בצלוחית נפרדת מגישים את הרוטב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0