המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מסירים את הרבע התחתון של האספרגוס. מפרידים את נצרי האספרגוס וחותכים את הגבעול לחתיכות באורך 2 ס"מ.
מכינים סיר מלא מים רותחים עם מעט מלח וקערת מי קרח (קערה מלאה מים בתוספת 20-30 קוביות קרח).
מניחים את נצרי האספרגוס בסיר למשך שלושים שניות.
מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים מיידית לקערת מי הקרח.
מוציאים ממנה כעבור עשר שניות ומניחים בצד.
ממשיכים כך עם יתר הירקות באותו סיר, עם אותם מים, כל ירק לחוד: יתר חלקי האספרגוס (לדקה), שעועית ירוקה (דקה וחצי) וברוקומיני (דקה וחצי). שומרים את מי הבישול.
ממיסים חמאה בסיר על אש בינונית-גבוהה ומטגנים את גרגרי הריזוטו כך שיהיו מצופים בחמאה מכל הצדדים.
מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס גס.
מוזגים לסיר חצי כוס יין לבן ומערבבים עד לספיגתו בגרגרים. מוסיפים עוד חצי כוס יין ומספיגים בגרגרים.
מוזגים מצקת ממי בישול הירקות לסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית, עד לספיגתם בגרגרים.
ממשיכים להוסיף כך מצקת אחר מצקת, עד שהגרגרים רכים דיים אך לא רכים מדי.
מוסיפים את הירקות, מלח ופלפל שחור גרוס גס ומערבבים.
מוסיפים פרמזן ושמנת, מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח או פלפל במידת הצורך.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0