ממיסים חמאה בסיר על אש בינונית-גבוהה ומטגנים את גרגרי הריזוטו כך שיהיו מצופים בחמאה מכל הצדדים. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס גס. במקביל מרתיחים מים בקומקום חשמלי.
שלב 2
0 דקות
מוזגים לסיר חצי כוס יין לבן ומערבבים עד לספיגתו בגרגרים. מוסיפים עוד חצי כוס יין ומספיגים בגרגרים ואם רוצים - מספיגים חצי כוס נוספת.
שלב 3
0 דקות
מוזגים מעט מים רותחים (כשליש כוס) לסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית, עד לספיגתם בגרגרים. ממשיכים להוסיף כך מים רותחים עד שהגרגרים רכים דיים אך לא רכים מדי.
שלב 4
10 דקות
במקביל מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה. מטגנים פרוסות שום עד להזהבה קלה ומוסיפים את עגבניות השרי (ניתן להמיר את עגבניות השרי ב-20 עגבניות תמר. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון). מניחים להן להישרף מעט וכעבור דקה מתחילים למעוך אותם בסיר בעדינות, בעזרת ממעך ידני של פירה או כף עץ.
שלב 5
0 דקות
מניחים לעגבניות להגיר נוזלים, מנמיכים מעט את האש, מוסיפים עלי טימין, מלח, פלפל שחור גרוס גס ומערבבים.
שלב 6
0 דקות
במידה וגרגרי הריזוטו כבר רכים דיים (טועמים!), מוסיפים אליהם את העגבניות. מערבבים ומניחים לנוזלי העגבניות להיספג בגרגרים במשך שניות אחדות.
שלב 7
0 דקות
מוסיפים מעט שמנת (לא הכרחי), פרמזן, מעט מלח ופלפל שחור גרוס גס, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מגישים מיד.
שלב 1
מתוך
7
ממיסים חמאה בסיר על אש בינונית-גבוהה ומטגנים את גרגרי הריזוטו כך שיהיו מצופים בחמאה מכל הצדדים. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור גרוס גס. במקביל מרתיחים מים בקומקום חשמלי.
שלב 2
מתוך
7
מוזגים לסיר חצי כוס יין לבן ומערבבים עד לספיגתו בגרגרים. מוסיפים עוד חצי כוס יין ומספיגים בגרגרים ואם רוצים - מספיגים חצי כוס נוספת.
שלב 3
מתוך
7
מוזגים מעט מים רותחים (כשליש כוס) לסיר ומבשלים על אש נמוכה-בינונית, עד לספיגתם בגרגרים. ממשיכים להוסיף כך מים רותחים עד שהגרגרים רכים דיים אך לא רכים מדי.
שלב 4
מתוך
7
במקביל מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה. מטגנים פרוסות שום עד להזהבה קלה ומוסיפים את עגבניות השרי (ניתן להמיר את עגבניות השרי ב-20 עגבניות תמר. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון). מניחים להן להישרף מעט וכעבור דקה מתחילים למעוך אותם בסיר בעדינות, בעזרת ממעך ידני של פירה או כף עץ.
שלב 5
מתוך
7
מניחים לעגבניות להגיר נוזלים, מנמיכים מעט את האש, מוסיפים עלי טימין, מלח, פלפל שחור גרוס גס ומערבבים.
שלב 6
מתוך
7
במידה וגרגרי הריזוטו כבר רכים דיים (טועמים!), מוסיפים אליהם את העגבניות. מערבבים ומניחים לנוזלי העגבניות להיספג בגרגרים במשך שניות אחדות.
שלב 7
מתוך
7
מוסיפים מעט שמנת (לא הכרחי), פרמזן, מעט מלח ופלפל שחור גרוס גס, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מגישים מיד.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0