המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מעבירים לקערה קמח שמרים, סוכר, מים פושרים, שמן זית ולשים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 5-7 דקות עד שמתקבל בצק חלק.
לקראת סוף הלישה מוסיפים מלח ומערבלים עד שהוא נטמע.
מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומשאירים לתפוח במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו למשך כשעה.
כשהבצק תפוח, לשים להוצאת האוויר,
מכסים ומשאירים לתפיחה נוספת של כשעה.
מקמחים את הידיים כדי שהבצק לא יידבק, לשים שוב להוצאת האוויר.
מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-2 חלקים. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה מלבני דק.
יוצקים כמות נדיבה של רוטב פיצה על הבצק ומורחים בעזרת סכין או מרית. מפזרים מעל גבינות וזיתים ומגלגלים לרולדה.
בעזרת סכין חדה חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ. מתקבלים שבלולים.
מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, עם מעט מרווח האחד מהשני וכשהמלית כלפי מעלה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות, או עד להזהבה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0