המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת האווז: מנקים את האווז משאריות נוצות. שוטפים ומנגבים במגבות נייר.
מתבלים את האווז במלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.
מניחים את השוקיים עם העור כלפי מטה בתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 230 מעלות, למשך כ- 30 דקות.
מוסיפים לקערית את מיץ הלימון, היין, הריבה וגרידת קליפת התפוז. מערבבים עד שמתקבל מרקם אחיד.
מוציאים את התבנית מהתנור ויוצקים החוצה את מרבית השומן שהתווסף בתבנית.
מורחים את שוקי האווז עם התערובת שבקערית.
יוצקים לתבנית את מיץ התפוזים ומוסיפים את פלחי האפרסקים.
מורידים את הטמפרטורה בתנור האפייה ל- 180 מעלות.
מכניסים את תבנית שוקי האווז לתנור ואופים במשך כ- 90 דקות, עד שבשר השוקיים רך ופלחי האפרסקים תפוחים ועסיסיים.
במידת הצורך, מוסיפים מים לתבנית האפייה.
הכנת הרוטב: מוציאים את השומן מהתבנית ושופכים. את שאר הנוזלים שנותרו בתבנית יוצקים לסיר קטן.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל במשך מספר דקות עד צמצום הנוזלים והפיכת הרוטב לסמיך.
הרכבת המנה: בצלחת הגשה נאה מניחים שוק אווז. ליד השוק מניחים מספר פלחי אפרסק. יוצקים מעל השוק מעט מהרוטב.
ניתן להגיש עם אורז, תפוחי אדמה צלויים או אפויים וכן עם כופתאות. *ניתן להמיר את האפרסקים הטריים בשימורים של חצאי אפרסקים ואת ריבת המשמש בריבת תפוזים. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0