המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בקערת מיקסר לשים את כל מרכיבי הבצק מלבד החמאה כ-2 דקות.
מוסיפים את החמאה ולשים במהירות בינונית כ-6 דקות לקבלת בצק רך ודביק מעט.
מקמחים מעט את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומקררים במשך 120 דקות.
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית חוץ מריבת המשמשים.
מוציאים חצי מהבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח למלבן בגודל 25 * 20 ס"מ וחותכים לאורך לשני חלקים.
מורחים על כל חלק את המלית ומזלפים פס ריבת משמש.
מגלגלים כל חלק לרולדה וחותכים אותה לפרוסות בעובי 5-4 ס"מ.
מניחים בתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ משומנת עם החיתוך כלפי מעלה, (ניתן לאפות גם כל פרוסה בתבניות שקעים), מכסים במגבת ונותנים לבריוש לתפוח למשך כ-60 דקות.
ממשיכים באותו התהליך עם חצי השני של הבצק.
מברישים את הבריוש בביצה טרופה ואופים בחום של 180 מעלות במשך 25 דקות, עד להזהבה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0