המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים קמח, סוכר, מלח וסוכר וניל, מוסיפים באיטיות חלב ולאחר מכן את הביצים. מעבדים לבצק אחיד ומוסיפים חמאה (רכה מאוד). מערבלים כחמש דקות, עד קבלת בצק גמיש ומבריק, אם צריך מוסיפים מעט קמח.
מכסים את הבצק ומתפיחים כ-60 דקות.
בינתיים מכינים קרם פטיסייר פשוט: מחממים 3 כוסות חלב עד סף רתיחה.
בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, סוכר וניל, סוכר וקמח. מערבבים היטב עד קבלת בלילה סמיכה מאוד.
כשהחלב חם מוסיפים את הבלילה ומערבבים היטב ללא הפסקה, עד קבלת מרקם סמיך מאוד. מכבים אש ומוסיפים תוך ערבוב 100 גרם חמאה, ממשיכים לערבב עד שהחמאה נמסה לחלוטין ומתקבל קרם סמיך ומבריק.
מעבירים לכלי. מניחים ניילון נצמד על הקרם (ממש עליו, כדי להימנע מלחות) מכניסים למקרר או למקפיא, עד שלב המילוי.
מילוי השושנים: מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומחלקים ל-15 כדורים קטנים. מכדררים ומכסים לעשר דקות.
מרדדים כל כדור לעיגול, מורחים קרם ומגלגלים לשבלול.
מניחים את השבלולים במאונך (כשהם "עומדים") על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה. מכסים ומתפיחים שוב כעשר דקות.
אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות, עד הזהבה.
בינתיים מכינים סירופ: מרתיחים תוך ערבוב מים וסוכר כעשר דקות, עד שכל הסוכר נמס ומתקבל סירופ סמיך. מצננים מעט.
מוציאים מהתנור ומורחים מעל סירופ.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0