המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לחתוך את השזיפים לפרוסות בעובי חצי ס"מ ושוב לחצי, לשים בקערה, להוסיף קינמון, סוכר ולימון, לערבב ולהניח בצד ל-10 דקות.
לחתוך את החמאה לעשר חתיכות ולשים בכל תבנית אישית חתיכת חמאה, מעליה לשים שתי כפות שזיפים, בכל תבנית לפזר את הרוטב ואת יתרת השזיפים שנשארו בין כל התבניות.
לחמם תנור ל-180 מעלות.
להכנת השטרוייזל: בקערית לשים חמאה, חלמון, סוכר וניל וקמח תופח, למעוך עם מזלג עד לקבלת תערובת פירורית. לפזר על כל תבנית מעט מהפירורים בצורה שווה (זה לא חייב לכסות את כל השזיפים)להכניס לתנור מחומם מראש ל-20 דקות או עד שהשטרוייזל משחים מעט.
להוציא מהתנור להמתין עשר דקות, להגיש עם כף גלידת וניל, או שמנת מתוקה מוקצפת עם שתי כפות אינסטנט פודינג וניל (לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון), אפשר לפזר מעט אבקת סוכר לקישוט.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0