המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים את האטריות במים רותחים עם מלח 5 דקות (בהוראות רשום 7 דקות אבל זה יעבור לרוטב ושם ימשיך להתבשל אז 5 דקות יספיקו). מסננים את האטריות.
בקערה שמים את הסלמון עם תבלין הפילדלפיה, 1/2 כפית מלח ומעט שמן זית. צורבים את קוביות הדג כ-2 דקות מכל צד ומסירים מהאש.
לוקחים מחבת רחבה או מחבת פאייה, שמים חצי מכמות החמאה ו-2 כפות שמן זית, מטגנים את האספרגוסים על אש לא גבוהה מאוד כ-4 דקות. מוסיפים את השום הקצוץ ממשיכים לערבב, נזהרים שהשום לא יישרף.
מוסיפים את היין הלבן ונותנים לאלכוהול להתאדות ולהצטמצם.
מוסיפים את חצי כפית פלפל השאטה, כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור.
מוסיפים את הלימון הסחוט, גרידת הלימון והפטרוזיליה ונותנים לרוטב להצטמצם מעט.
מנמיכים את האש ומוסיפים את שאר החמאה, נותנים לה להתאחד עם הרוטב ואז מוסיפים את הפרמזן ואת האטריות. מערבבים קלות ומוסיפים את הסלמון שיתחמם עם הרוטב. מגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 2