המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מביאים את המים לרתיחה, מכניסים את האורז, שוב מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר במכסה.
מנמיכים את האש ומבשלים כך כ-20 דקות או עד שכל המים נספגים באורז (לא לפחד להרים את המכסה מדי פעם ולבדוק). לכבות את האש ולהשאיר מכוסה עוד כחמש דקות.
בינתיים מטגנים את הבצל, מוסיפים לו מלח ותבלינים ולבסוף את עשבי התיבול. מערבבים עם האורז ושומרים בצד.
שוטפים קלות את הפטריות, מייבשים מיד ומטפטפים עליהן מיץ לימון. פורסים אותן לחצאים ומהחצאים פורסים לפרוסות דקות. מפזרים עליהן את הקליפה המגוררת של הלימון ושארית המיץ כדי שלא ישחירו.
מטגנים את הבצלים, מוסיפים תבלינים ואת הפטריות, מוסיפים לטגן על אש גבוהה תוך ערבוב עדין של הפטריות מדי פעם.
לא לטגן יותר מדי זמן כדי שהפטריות לא יתחילו להפריש נוזלים (האש הגבוהה מזהיבה אותן די מהר). לאחר כשלוש דקות מוסיפים את עלי הבזיליקום, את יתר עשבי התיבול ומכבים את האש.
מוסיפים את קוביות הבטטה, מערבבים קלות עם הפטריות והאורז ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0