המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
להכנת המלית - שוטפים את האורז ומסננים אותו מהנוזלים.
מוסיפים את הבצל, סלרי, פטרוזיליה והעגבניות ומערבבים היטב.
מוסיפים 1/3 כוס שמן, 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל שחור, 1 כף אבקת מרק ו-1 כפית פפריקה ומערבבים שנית.
להכנת הבצלים - קולפים את הבצלים ומסמנים עם סכין חריץ עד האמצע. מכניסים את הבצלים לסיר עם מים ומבשלים עד שיתרככו קצת, לא מבשלים יותר מדי.
מפרידים את השכבות.
בכל שכבה מניחים מעט מהמלית, מגלגלים ומסדרים בסיר שטוח שיכול להיכנס לתנור.
מוזגים מעל הבצלים מים ומביאים לרתיחה.
בקערה שמים 8 כפות שמן, 1 כף אבקת מרק, 1 כפית פלפל שחור, 1 כפית מלח ו-6 כפות רוטב טריאקי ומערבבים. מתבלים את הבצלים.
מכסים את הסיר ומבשלים עד הצטמצמות הנוזלים (צריכים להישאר מעט נוזלים).
יוצקים מעל הבצלים סילאן ומכניסים לתנור להתקרמלות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0