המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
משרים את הדג בתוך מסננת בלימון סחוט טרי ובמלח במשך כחצי שעה. *ניתן להשתמש גם בקילו סלמון. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
בסיר רחב ושטוח מטגנים בשמן (כרבע כוס) 2 גמבות והרבה שום.
מוסיפים לימון קטן כבוש (חתוך ל-4).
מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-20 דקות. מוסיפים כוסברה טרייה קצוצה.
מניחים בתוך הסיר את פרוסות הדגים ויוצקים מה שנשאר מתערובת התיבול על הדגים.
מגררים עגבנייה גדולה ללא הקליפה והגרעינים. מעבירים לקערה.
מוסיפים שום כתוש, פפריקה, כמון, מלח ופלפל (הכל לפי הטעם, אפשר להוסיף טימין).
טובלים את חתיכות הדגים ומשרים מעט בתערובת ש"ייתפס" הטעם.
מטגנים גמבה ושום בסיר עם שמן (5 כפות לערך) מוסיפים את החומוס המושרה, מוסיפים כמון, מלח, פפריקה אדומה ופלפל שחור לפי הטעם ויוצקים רבע כוס מים.
מבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות (תלוי ברמת הרכיכות של החומוס).
מוסיפים חופן גדול של פטרוזיליה/כוסברה קצוצה ומכבים את הלהבה.
שוטפים היטב את החומוס. ומפרידים את הגרגירים מהקליפה. עד שמוצאים את כל הקליפה (אפשר פשוט לנקות אותם תחת זרם של מים).
מבשלים במשך מספר דקות. מכבים ומשאירים את החומוס עם מי הסודה לשתייה למשך לילה.
הכנת ה"חמאסת"(החומוס): מוסיפים לתוך סיר עם חומוס כף (או שתיים) של סודה לשתייה ויוצקים מים רותחים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0