המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מנקים את התפוחים, אך לא מקלפים.
בעזרת תפוחן או סכין קטנה, מוציאים את ליבת התפוח ומשאירים חלל במרכז.
על מנת למנוע התבקעות התפוח בעת האפייה מקלפים רק את השליש העליון של התפוח, או מורידים פס קליפה מסביב לתפוח.
מסדרים את התפוחים בתבנית אפייה כשהחלל כלפי מעלה.
קוצצים את האגוזים, צימוקים, ופתי בר, מערבבים, מוסיפים קינמון, וממלאים את התפוחים.
בסיר בינוני מבשלים את הסוכר, יין, וקינמון, עד שהסוכר נמס.
יוצקים את הסירופ על התפוחים, ואופים בתנור שחומם בחום בינוני במשך 50 דקות. (אם הסירופ מתאדה מהר מידי, מקטינים מעט את חום התנור).
מגישים לכל סועד תפוח חם ועליו מעט מהסירופ.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0