המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים חמאה לקוביות ומניחים יחד עם כל החומרים מלבד החלב והמלח בקערת מיקסר.
מערבבים עם וו לישה.
מוסיפים את החלב בהדרגה ומעבדים כעשר דקות עד לקבלת בצק רך ומבריק.
מוסיפים את המלח ומעבדים דקה נוספת.
מקמחים את הבצק ומכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת להתפחה כשעה עד שעתיים עד להכפלת הנפח.
לתפוח על הבצק ולהמתין כחצי שעה להתפחה נוספת.
מניחים בסיר את הסוכר ומכסים במים.
מרתיחים ומבשלים למצב של סירופ (הנוזל דביק ומטפטף באיטיות).
מסירים מהאש ומוסיפים את השקדים ואת תמצית השקדים. מערבבים היטב ומצננים בצד.
מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים.
מרדדים כל חלק לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים באמצעות כוס הפוכה לעיגולים בקוטר 10 ס"מ.
מניחים כפית גדושה מהמלית במרכז כל עיגול ומקפלים לצורת משולש.
מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית במרחקים של כ- 3 ס"מ זה מזה.
מערבבים חלמון ומים, מברישים את אוזני ההמן התפוחים ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.
אוזני ההמן מוכנות כשצבען מזהיב. מצננים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0