המתכון הזה נוצר עבור 20 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הבצק: שמים את הקמח, המלח והסוכר במעבד מזון ומעבדים כמה שניות. מוסיפים את החמאה ומעבדים בכמה פולסים, עד שמתקבל בצק מפורר ולא אחיד.
מוסיפים את המים ומעבדים עד שכמעט ונוצר גוש בצק. עדיין צריכים לראות גושי חמאה קטנטנים וברורים (חשוב מאוד להפסיק את העיבוד בשלב זה, מפני שעיבוד יתר פוגע בפריכות הבצק). מוציאים ממעבד המזון ומאחדים לבצק (לא ללוש!)
עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מועכים אותו בעזרת הידיים לצורת מלבן ומניחים במקרר לשעה.
מכינים את המילוי: מחממים במחבת גדולה את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום והתרד, מתבלים במלח ופלפל. מערבבים, מורידים מהאש ומניחים בצד לצינון. לאחר הצינון סוחטים היטב את התרד כדי למנוע מהמילוי להיות נוזלי מידי.
מעבירים את התרד לקערה ומוסיפים את הלאבנה, מערבבים היטב (אם המילוי עדיין נוזלי ניתן להוסיף כף, שתיים של פירורי לחם).
מחממים את התנור ל-180 מעלות בו בזמן מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי של 3-2 מ"מ. באמצעות טבעת מתכת או כוס, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 8-7 ס"מ. מברישים את עיגולי הבצק בביצה הטרופה. מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל עיגול ומקפלים מעליה את הבצק משלושה כיוונים לקבלת צורה של אוזן המן ומהדקים בעדינות.
מניחים את אוזני ההמן בתבנית כשהן רחוקות מעט זו מזו, מברישים בביצה טרופה. אופים 18-14 דקות, עד שהן מזהיבות.
מגישים חם!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0