המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מרתיחים מים.
מחממים סיר, מוסיפים שמן, מטגנים את האטריות כדקה. מוסיפים את האורז ומטגנים עד לשקיפות (כל הזמן מערבבים).
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב
מוזגים את המים הרותחים לאורז.
מנמיכים את האש ללהבה הנמוכה ביותר בכיריים, מאדים 18 דקות בדיוק כשהמכסה סגור היטב ( אם אפשר להניח מגבת נקייה ומעליה את מכסה הסיר, סגור היטב, עוד יותר טוב..).
לאחר 18 דק', מכבים את האש לא מורידים את הסיר מהכיריים לפחות 1/4 שעה ולא פותחים את המכסה ( פשוט להשאיר את הסיר במקומו , מכוסה וכמובן גז מכובה).
פותחים את המכסה, ומפוררים מעט בעזרת מזלג. הארומה נפלאה הצבע משגע.
להניח בצלחת הגשה ולפזר מעל את הצנובר הקלוי.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0