המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מבשלים את האורז: מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים כשתי דקות. יוצקים מים (על להבה גבוהה), מערבבים ומביאים לרתיחה, מוסיפים כפית מלח ומערבבים.
מעבירים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות עד שהנוזלים יתאדו ומורידים מהאש. ניתן לבדוק מדי פעם.
הכנת הפירות היבשים: מטגנים באיטיות בצל על אש קטנה עד קירמול (כמו ריבה).
מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים כשתי דקות. מוסיפים את הסוכר והקינמון ומערבבים ולבסוף מוסיפים את המים. מערבבים כמה דקות עד שהמים יתאדו ומורידים מהאש.
ההגשה: מניחים את האורז על צלחת הגשה, ומסדרים מעל האורז, כרצועה לכל האורך, את תערובת של הפירות. אין לסדר את האורז בצלחת הגשה עגולה, יוצרים גומה באמצע האורז ומניחים את תערובת פירות היבשים בגומה, או פשוט לפזר פירות יבשים מעל כל האורז.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0