המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים את האורז במסננת, מניחים עד שכל המים מסוננים.
מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהאורז הופך שקוף, לא יותר מכך. מוסיפים את המים הרותחים והמלח ומביאים לרתיחה. מכסים ומורידים ללהבה נמוכה מאד, מניחים לבישול של כ-10 דקות.
מסירים את המכסה ומטים את הסיר, אם אין מים בתחתית הסיר מכסים ומניחים לסיום הבישול וספיגת האדים ללא חימום כ-10 דקות. מסירים את המכסה ומפרידים בין גרגרי האורז בעדינות בעזרת מזלג לאפשר ליתרת האדים להשתחרר.
מחממים מחבת או ווק על להבה גדולה, מוסיפים 2 כפות שמן ומטלטלים לציפוי המחבת, מוסיפים את הבצל והאפונה ומטגנים בבחישה מהירה כדקה, מוסיפים את האורז ורוטב הסויה ומטגנים עוד דקה. *ניתן להמיר את האפונה בכוס גרגירי תירס. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
מסיטים מעט את האורז לצדדים, מוסיפים את הביצים הטרופות למרכז המחבת ומטגנים בבחישה את הביצים לקבלת מעין ביצים מקושקשות. מוסיפים מלח ומערבבים עם כל המרכיבים שבמחבת.
מוציאים ומגישים חם.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0