המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לקלף את הפול מהקליפה ולהפריד את הפול.
בישול האורז (בישול פרסי): לחמם מים לאחר שהמים רתחו להוסיף בעדינות את חצי כוס מלח ולהוסיף את האורז לבשל עד שהאורז קצת יותר מחצי בישול, להוסיף את הפול המקולף לערבב לבשל כשלוש דקות.
לקחת מסננת די גדולה ולשים את האורז עם הפול בעדינות בתוך המסננת הגדולה ולשטוף במים מהברז.
לשטוף את הסיר. לחמם בסיר כחצי כוס שמן לאחר שהשמן התחמם לקחת קערה מזכוכית ולשים חצי כמות השמן בקערה.
להוסיף לשמן הנותר כ-1/4 כוס מים מהברז.
ההכנה: שכבה של אורז עם פול ועל זה לפזר קצת שמיר וככה שכבה שכבה עד אשר השמיר נגמר כ-4 שכבות. לשים על להבה נמוכה עד שיצאו אדים ולהוסיף את השמן ששמנו בצד. ולהמשיך לבשל כעשר דקות נוספות.בתאבון.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0