המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שוטפים את האורז במי ברז, לפחות 4 פעמים ושופכים את המים. האורז חייב להיות נקי וכמה שפחות עמילן.
לבישול הראשוני: מרתיחים במים כשליש מגובה הסיר וממתינים עד שיש בועות! מוסיפים את המלח, זה שומר על טמפרטורה של המים. מוסיפים את השמן, בכדי שהאורז לא ידבק. מוסיפים את האורז השטוף לתוך הסיר. מוסיפים את מיץ הלימון לבישול. מבשלים למשך 8 דקות על אש גבוהה. האורז קצת מבושל, אבל עדין קשה.
מעבירים את הכל למסננת תחת מי ברז ושוטפים היטב. מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים יחדיו. (אפשר פשוט להקפיץ את המסננת).
לבישול השני: בסיר הריק מאורז ומים. מניחים שמן, 2 כפות מים, כורכום ומעל מסדרים יפה את טבעות תפוחי האדמה שיצרו בסיס לאורז. מעבירים את האורז המסונן אל תוך הסיר. מכסים את מכסה הסיר בחלקו הפנימי במגבת. 5 דקות ראשונות על אש גבוהה. מורידים את האש לאש נמוכה.
האורז מתבשל כך במשך חצי שעה, אבל אסור לנו לפתוח את הסיר במהלך הבישול. אז איך יודעים שמוכן, רואים שיש אדים שיוצאים מן הסיר וזה הסימן שהאורז מוכן.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0