שוטפים את האורז היטב תחת מים זורמים, שמים בקערה, מוסיפים מעט מלח ומשרים 120 דקות.
שלב 2
0 דקות
מסננים את השעועית ושוטפים. שמים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהיא רכה. מסננים ומניחים בצד.
שלב 3
0 דקות
קולפים את הגזרים וחותכים לקוביות בגודל כ-1 ס"מ (חשוב שהקוביות יהיו בגדול אחיד ככל האפשר). מחממים חצי כוס מהשמן במחבת ומטגנים את הגזר על להבה נמוכה, עד שהוא מתחיל להתרכך ומקבל צבע עמוק. מסננים את הגזר ומניחים בצד. שומרים את השמן שנותר.
שלב 4
5 דקות
מרתיחים סיר מים עם כף שמן, הכורכום והמלח. מסננים את האורז ושוטפים. מוסיפים לסיר, מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות. מסננים את האורז ומניחים בצד. מייבשים את הסיר.
שלב 5
0 דקות
משתמשים בשמן שנותר מטיגון הגזר ומשלימים את הכמות לשלושת רבעי כוס. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הכמון, הפלפל והקינמון. מוסיפים חצי כוס מים, מנענעים את הסיר כדי לערבב את השמן והמים ומכבים את האש. מעבירים שני שליש מהנוזל לקערה.
שלב 6
0 דקות
מרפדים את תחתית הסיר (על הנוזלים שנשארו בו) בפרוסות תפוחי אדמה. לוקחים חופן מהאורז וסותמים בו את החורים שבין פרוסות תפוחי האדמה.
שלב 7
7 דקות
מערבבים את האורז הנותר עם השעועית והגזר. מניחים על תפוחי האדמה בלי להדק ומפזרים באופן שווה בתוך הסיר. נועצים ידית של כף עץ באורז במספר מקומות כדי ליצור "ארובות" לאדים. מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, מכסים וממתינים כ- 7 דקות, עד שעולים אדים מהסיר.
שלב 8
60 דקות
יוצקים לסיר את הנוזלים שנותרו בקערה. מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת. מניחים מתחת לסיר רשת מתכת, ומבשלים על להבה נמוכה כ-60 דקות.
שלב 1
מתוך
8
שוטפים את האורז היטב תחת מים זורמים, שמים בקערה, מוסיפים מעט מלח ומשרים 120 דקות.
שלב 2
מתוך
8
מסננים את השעועית ושוטפים. שמים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהיא רכה. מסננים ומניחים בצד.
שלב 3
מתוך
8
קולפים את הגזרים וחותכים לקוביות בגודל כ-1 ס"מ (חשוב שהקוביות יהיו בגדול אחיד ככל האפשר). מחממים חצי כוס מהשמן במחבת ומטגנים את הגזר על להבה נמוכה, עד שהוא מתחיל להתרכך ומקבל צבע עמוק. מסננים את הגזר ומניחים בצד. שומרים את השמן שנותר.
שלב 4
מתוך
8
מרתיחים סיר מים עם כף שמן, הכורכום והמלח. מסננים את האורז ושוטפים. מוסיפים לסיר, מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות. מסננים את האורז ומניחים בצד. מייבשים את הסיר.
שלב 5
מתוך
8
משתמשים בשמן שנותר מטיגון הגזר ומשלימים את הכמות לשלושת רבעי כוס. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הכמון, הפלפל והקינמון. מוסיפים חצי כוס מים, מנענעים את הסיר כדי לערבב את השמן והמים ומכבים את האש. מעבירים שני שליש מהנוזל לקערה.
שלב 6
מתוך
8
מרפדים את תחתית הסיר (על הנוזלים שנשארו בו) בפרוסות תפוחי אדמה. לוקחים חופן מהאורז וסותמים בו את החורים שבין פרוסות תפוחי האדמה.
שלב 7
מתוך
8
מערבבים את האורז הנותר עם השעועית והגזר. מניחים על תפוחי האדמה בלי להדק ומפזרים באופן שווה בתוך הסיר. נועצים ידית של כף עץ באורז במספר מקומות כדי ליצור "ארובות" לאדים. מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, מכסים וממתינים כ- 7 דקות, עד שעולים אדים מהסיר.
שלב 8
מתוך
8
יוצקים לסיר את הנוזלים שנותרו בקערה. מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת. מניחים מתחת לסיר רשת מתכת, ומבשלים על להבה נמוכה כ-60 דקות.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0