דלג לתוכן ראשי
בישולים מבית אסם
בישולים מבית אסם
  • חיפוש חיפוש
  • מתכונים מתכונים
  • המגזין המגזין
  • מהמטבח של בישולים המטבח שלנו
  • הצטרפות למועדון הצטרפות למועדון
  • שאלות ותשובות שאלות ותשובות
  • צור קשר צור קשר
  • כל המתכונים
  • כל הקטגוריות
  • מתכוני קינוחים
  • מתכונים עד עשר דקות
  • מתכונים קלים
  • פסטות
  • מתכונים לשבת
  • מוקפצים ואסייתים
  • מתכונים לילדים
  • עוגות
  • מתכונים לפיצה
  • דגים
  • מאפים
  • תוספות
  • עוף
  • אודותינו
  • המוצרים שלנו
  • נבחרת בישולים
אורז פרסי חגיגי
  1. עמוד הבית
  2. כל-המתכונים
  3. אורז פרסי חגיגי

אורז פרסי חגיגי

(0)
300 דקות
מאתגר
מתכונאי/ת: אתי עובדיה
זהו לא מתכון לאורז רגיל, אלא לאורז שהוא טקס שלם, מלא בטעמים ובמרקמים. המתכון דורש מעט השקעה אבל אין ספק שהוא שווה את זה

רכיבים

מנות 10

המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.

כמות מרכיבים
מרכיבי המתכון
2  כוסות
אורז ארוך
1  כוס
שעועית אדומה מושרית לילה בהרבה מים
1.5  קילוגרם
גזר
1  כוס
שמן קנולה
1  כפית
כורכום
2  כפות
מלח
1  כפית
פלפל שחור
0.75  כפית
מקל קינמון
3 
תפוח אדמה קלופים ופרוסים
העתק

הטיפים והטריקים שלנו לגודל מנה בהתאמה אישית

שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך

ייצוא מרכיבים

בחר מרשימת המרכיבים

העתק
lite

הכנה

300 דקות
  • שלב 1

    120 דקות
    שוטפים את האורז היטב תחת מים זורמים, שמים בקערה, מוסיפים מעט מלח ומשרים 120 דקות.
  • שלב 2

    0 דקות
    מסננים את השעועית ושוטפים. שמים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהיא רכה. מסננים ומניחים בצד.
  • שלב 3

    0 דקות
    קולפים את הגזרים וחותכים לקוביות בגודל כ-1 ס"מ (חשוב שהקוביות יהיו בגדול אחיד ככל האפשר). מחממים חצי כוס מהשמן במחבת ומטגנים את הגזר על להבה נמוכה, עד שהוא מתחיל להתרכך ומקבל צבע עמוק. מסננים את הגזר ומניחים בצד. שומרים את השמן שנותר.
  • שלב 4

    5 דקות
    מרתיחים סיר מים עם כף שמן, הכורכום והמלח. מסננים את האורז ושוטפים. מוסיפים לסיר, מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות. מסננים את האורז ומניחים בצד. מייבשים את הסיר.
  • שלב 5

    0 דקות
    משתמשים בשמן שנותר מטיגון הגזר ומשלימים את הכמות לשלושת רבעי כוס. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הכמון, הפלפל והקינמון. מוסיפים חצי כוס מים, מנענעים את הסיר כדי לערבב את השמן והמים ומכבים את האש. מעבירים שני שליש מהנוזל לקערה.
  • שלב 6

    0 דקות
    מרפדים את תחתית הסיר (על הנוזלים שנשארו בו) בפרוסות תפוחי אדמה. לוקחים חופן מהאורז וסותמים בו את החורים שבין פרוסות תפוחי האדמה.
  • שלב 7

    7 דקות
    מערבבים את האורז הנותר עם השעועית והגזר. מניחים על תפוחי האדמה בלי להדק ומפזרים באופן שווה בתוך הסיר. נועצים ידית של כף עץ באורז במספר מקומות כדי ליצור "ארובות" לאדים. מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, מכסים וממתינים כ- 7 דקות, עד שעולים אדים מהסיר.
  • שלב 8

    60 דקות
    יוצקים לסיר את הנוזלים שנותרו בקערה. מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת. מניחים מתחת לסיר רשת מתכת, ומבשלים על להבה נמוכה כ-60 דקות.
אורז פרסי חגיגי

שלב 1 מתוך 8

שוטפים את האורז היטב תחת מים זורמים, שמים בקערה, מוסיפים מעט מלח ומשרים 120 דקות.

אורז פרסי חגיגי

שלב 2 מתוך 8

מסננים את השעועית ושוטפים. שמים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהיא רכה. מסננים ומניחים בצד.

אורז פרסי חגיגי

שלב 3 מתוך 8

קולפים את הגזרים וחותכים לקוביות בגודל כ-1 ס"מ (חשוב שהקוביות יהיו בגדול אחיד ככל האפשר). מחממים חצי כוס מהשמן במחבת ומטגנים את הגזר על להבה נמוכה, עד שהוא מתחיל להתרכך ומקבל צבע עמוק. מסננים את הגזר ומניחים בצד. שומרים את השמן שנותר.

אורז פרסי חגיגי

שלב 4 מתוך 8

מרתיחים סיר מים עם כף שמן, הכורכום והמלח. מסננים את האורז ושוטפים. מוסיפים לסיר, מערבבים היטב ומבשלים 5 דקות. מסננים את האורז ומניחים בצד. מייבשים את הסיר.

אורז פרסי חגיגי

שלב 5 מתוך 8

משתמשים בשמן שנותר מטיגון הגזר ומשלימים את הכמות לשלושת רבעי כוס. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הכמון, הפלפל והקינמון. מוסיפים חצי כוס מים, מנענעים את הסיר כדי לערבב את השמן והמים ומכבים את האש. מעבירים שני שליש מהנוזל לקערה.

אורז פרסי חגיגי

שלב 6 מתוך 8

מרפדים את תחתית הסיר (על הנוזלים שנשארו בו) בפרוסות תפוחי אדמה. לוקחים חופן מהאורז וסותמים בו את החורים שבין פרוסות תפוחי האדמה.

אורז פרסי חגיגי

שלב 7 מתוך 8

מערבבים את האורז הנותר עם השעועית והגזר. מניחים על תפוחי האדמה בלי להדק ומפזרים באופן שווה בתוך הסיר. נועצים ידית של כף עץ באורז במספר מקומות כדי ליצור "ארובות" לאדים. מניחים את הסיר על להבה בינונית-גבוהה, מכסים וממתינים כ- 7 דקות, עד שעולים אדים מהסיר.

אורז פרסי חגיגי

שלב 8 מתוך 8

יוצקים לסיר את הנוזלים שנותרו בקערה. מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת. מניחים מתחת לסיר רשת מתכת, ומבשלים על להבה נמוכה כ-60 דקות.

מתכון כ-PDF

לשתף עם חברים

  • Facebook

הסכמה לכניסה לאתר חיצוני

לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.

תודה על הדירוג!

ניסית את המתכון? איך יצא?

יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות

לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק

שלח

הערות 0

Please enter proper keywords 0/4000
נא להזין שם חוקי
שם
בטל
שלח
הערה טען עוד

גלו עוד

  • תוספות
  • ללא דגים
  • בלי חזיר
  • פסקנטרי
  • מנה שנייה
  • ללא ביצים
  • מנה עיקרית
  • ללא אגוזים
  • ללא בוטנים
  • ללא סרטנים
  • אוכל צמחוני
  • מתכוני אורז
  • ארוחת צהריים
  • מתכונים לילדים ולכל המשפחה

עוד מתכונים מעניינים

הצג מתכונים נוספים

  • פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

    פלוב - תבשיל אורז ובשר בשכבות

    120 דקות בינוני
  • אורז בוכרי

    אורז בוכרי

    80 דקות בינוני
  • טאג'ין עוף ואורז על מצע תפוחי אדמה פריכים

    טאג'ין עוף ואורז על מצע תפוחי אדמה פריכים

    180 דקות בינוני
  • בצלים ממולאים באורז עם בשר וצנוברים

    בצלים ממולאים באורז עם בשר וצנוברים

    180 דקות בינוני

הצג מתכונים נוספים

  • facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • תנאים
  • שאלות ותשובות
  • צור קשר
  • הצהרת נגישות
  • מדיניות פרטיות
  • נבחרת המשפיענים של בישולים