משרים את האורז בקערת מים למשך כחצי שעה. מסננים, שוטפים וחוזרים על הפעולה מספר פעמים. בפעמיים האחרונות מוסיפים למים 2 כפות של מלח גס.
שלב 2
0 דקות
בסיר גדול מרתיחים כ-10 כוסות מים עם 2 כפות מלח גס והחומץ. מוסיפים את האורז, מביאים לרתיחה ומבשלים כשש דקות, עד שגרגרי האורז מבושלים מבחוץ ונותרים נשיכים {כמו פסטה}. מסננים את האורז ושומרים בצד.
שלב 3
0 דקות
בתחתיתו של סיר נקי מחממים חצי כוס שמן. פורסים את תפוח האדמה ומסדרים בתחתית הסיר. מוסיפים את האורז בצורת קונוס, מנקבים כמה גומות באורז ויוצקים מעל תערובת של חצי כוס המים ויתרת השמן.
שלב 4
0 דקות
עוטפים את מכסה הסיר במגבת מטבח, {או נייר אלומינים בגודל מתאים}, מכסים את הסיר ומניחים מעל להבה בינונית למשך 10 דקות.
שלב 5
0 דקות
מחלישים את הלהבה-לחלשה מאוד וממשיכים לבשל 45 דקות.
שלב 1
מתוך
5
משרים את האורז בקערת מים למשך כחצי שעה. מסננים, שוטפים וחוזרים על הפעולה מספר פעמים. בפעמיים האחרונות מוסיפים למים 2 כפות של מלח גס.
שלב 2
מתוך
5
בסיר גדול מרתיחים כ-10 כוסות מים עם 2 כפות מלח גס והחומץ. מוסיפים את האורז, מביאים לרתיחה ומבשלים כשש דקות, עד שגרגרי האורז מבושלים מבחוץ ונותרים נשיכים {כמו פסטה}. מסננים את האורז ושומרים בצד.
שלב 3
מתוך
5
בתחתיתו של סיר נקי מחממים חצי כוס שמן. פורסים את תפוח האדמה ומסדרים בתחתית הסיר. מוסיפים את האורז בצורת קונוס, מנקבים כמה גומות באורז ויוצקים מעל תערובת של חצי כוס המים ויתרת השמן.
שלב 4
מתוך
5
עוטפים את מכסה הסיר במגבת מטבח, {או נייר אלומינים בגודל מתאים}, מכסים את הסיר ומניחים מעל להבה בינונית למשך 10 דקות.
שלב 5
מתוך
5
מחלישים את הלהבה-לחלשה מאוד וממשיכים לבשל 45 דקות.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0