המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
משרים את האורז במים רותחים למשך חצי שעה.
מחממים את הסיר, משחימים את העוף משני הצדדים ומוציאים.
מוסיפים לסיר את הבצל והשום הכתוש, ומטגנים עד שיזהיבו. מחזירים את העוף לסיר ומתבלים בתבלינים. מפזרים מעל העוף את הגזר, מכסים ומאדים כ-30 דקות על חום נמוך. מוסיפים במרכז את ראש השום.
מסננים את האורז ומפזרים מעל הגזר. מתבלים במעט תבלינים, ומכסים במרק העוף עד לגובה האורז (מים+ אבקה).
מביאים לרתיחה, ומבשלים על חום נמוך עד שהמרק נספג באורז. מרחיקים את האורז מדופן הסיר למרכזו, ומעבירים כף מעץ בין התבשיל לבין דופן הסיר.
מבשלים על חום הנמוך ביותר עוד כ-50 דקות.
מסירים מהאש ומשהים כ-20 דקות. מעבירים את התבשיל לקערת הגשה ומגישים חם. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0