המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים את הגזר לפרוסות אלכסוניות.
שוטפים היטב את האורז, תחת מים זורמים.
מטגנים בסיר את הבצל, עד אשר נעשה שקוף. מוסיפים את הבשר כבש והעוף ומשחימים כ-6 דקות. ומעבירים לקערה.
מרפדים במחצית מכמות הגזר את תחתית הסיר, ומחזירים לסיר את הבשר והעוף. מפזרים מעל פלפל שחור טרי, מעט מלח ואת הצימוקים. מכסים בשארית הגזר ומוסיפים לסיר 1/3 כוס מים. מבשלים כ-5 דקות. מסירים מן האש.
מערבבים את האורז עם כף מלח ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את שארית המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות. מדי פעם מערבבים רק את שכבת האורז, כך ששאר השכבות לא יפגעו.
בשלב זה נשארים מעט מים בסיר. אם יש יותר מדי מים, מניחים להתבשל עוד מעט.
מכסים את הסיר היטב (פשוט לאטום עם נייר אלומיניום ומעל את המכסה), מבשלים עוד כ-20 דקות על אש נמוכה ומכבים. משאירים עשר דקות נוספות מכוסה, לאחר כבוי האש.
הרגע הגדול הגיע. לוקחים קערה ענקית או מגש גדול, ועם כף גדולה מפזרים את האורז. על האורז מניחים את שכבת הגזר ומעליה - את הבשרים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0