המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
שלב ראשון - טיגון ובישול הבשר (ניתן להכין מבעוד מועד ולשמור במקרר):
מחממים היטב בסיר טיגון עמוק (הבוכרים משתמשים בדגי צוין- סיר לטיגון עמוק מפלדה יצוקה) את השמן ומטגנים בו את טבעות הגזר עד לקבלת גוון חום, מוציאים מהשמן וזורקים לפח.
שמים את הבצל הקצוץ בשמן החם ומכסים מיד עם מכסה הסיר- נשמע צליל חזק מהשמן ששש... (שמסמן את צלחת האוכל), מטגנים את הבצל לגוון זהוב חום בהיר.
להוסיף את חתיכות הבשר ולערבב, לטגן עד שהוא משנה את צבעו מאדום לחום.
להוסיף את חתיכות העוף ולטגן כ- 5 דקות.
לקחת חופן מהגזר הפרוס כגפרורים ואת פלפלי השאטה הקצוצים ולהוסיף לסיר, לטגן כרבע שעה, לערבב מדי פעם.
להוסיף 4 כוסות מים + כף מלח גס ולהביא לרתיחה. להוציא את הקצף שנוצר על פני המים.
לבשל על אש קטנה 1/2 שעה.
להוציא את חלקי העוף מהסיר לקערה.
להמשיך לבשל את הבשר לריכוך לעוד 15 דקות, להוריד את הסיר מהאש.
שלב שני - סידור שכבות האוכל בסיר ובישול האורז: בסיר פלדה גדול או סיר גדול אחר. מניחים בתחתית 1/3 מכמות הגזר החתוך לרצועות כגפרורים.
להוציא את הבשר מהנוזלים בסיר ולהניח על הגזר ולהוסיף מסביב את חזה העוף.
לכסות בגזר הנותר וליצוק מעליו את נוזלי הבישול של הבשר.
לפזר כף סוכר שטוחה ופלפל שחור בנדיבות, להביא לרתיחה ולבשל 10 דקות.
בינתיים, לשטוף את האורז ולהשרותו במי ברז + חופן מלח גס 10 דקות.
לשטוף ולסנן את האורז מהמים ובעזרת כף פלדה גדולה מחוררת (בבוכרית קפגיר) להניח את האורז מעל הגזר.
להוסיף מעט מלח ולהרתיח עם מכסה הסיר פתוח. המים צריכים להיות בגובה פני האורז, לתת לאורז לספוג את המים. להפוך בזהירות את האורז מבלי לפגוע בגזר.
כשהמים נספגו, לסדר את האורז כערמה כשהאמצע גבוה יותר מהצדדים, לחורר באמצע גומה עמוקה ועוד 3 מסביב (ע"מ שהאדים יצאו).
לעטוף את מכסה הסיר במגבת בד, לסגור את הסיר ולבשל על אש קטנה 20 דקות.
להניח על המכסה 2 כיסויים כבדים (שבבוכרית נקראים קורפוצה).
לפתוח את מכסה הסיר, להפוך בזהירות את האורז מבלי לפגוע בגזר, לעשות גומות במרכז ומסביבו וביניהם להניח את חלקי העוף.
לכסות שנית במכסה ולבשל על אש קטנה עוד 1/2 שעה.
להגשה - מוציאים את כרעי העוף מהסיר ושמים בצד.
בעזרת כף גדולה מחלקים את האורז בין הצלחות בצורה שווה, מוציאים את הגזר, הבשר ואת חזה העוף מתחתית הסיר ומניחים על האורז. מעליהם מניחים את כרעי העוף.
נהוג לאכול אושפלו עם בויזון ,סלט חצילים וסלט ירקות קצוץ קטן מתובל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0