המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מטגנים את הבצל, העוף, הבשר והגזר, ניתן להכינו מבעוד מועד ולשמור במקרר.
מחממים היטב בסיר טיגון עמוק (הבוכרים משתמשים בדגי צוין- סיר לטיגון עמוק מפלדה יצוקה) את השמן, ומטגנים בו את טבעות הגזר עד לקבלת גוון חום, מוציאים מהשמן ונפטרים מהשמן.
שמים את הבצל הקצוץ בשמן החם ומכסים מיד עם מכסה הסיר- נשמע צליל חזק מהשמן, מטגנים את הבצל לגוון זהוב חום בהיר.
מוסיפים את חתיכות הבשר ומערבבים, מטגנים עד שהוא משנה את צבעו מאדום לחום.
מוסיפים את חתיכות העוף ולטגן כ- 5 דקות.
מוסיפים חופן מהגזר הפרוס כגפרורים ואת פלפלי השאטה הקצוצים ומוסיפים לסיר, מטגנים כ-15 דקות, מערבבים מדי פעם.
מוסיפים ארבע כוסות מים וכף מלח גס ומרתיחים, מוציאים את הקצף שנוצר מהבשרים ומבשלים על אש קטנה 30 דקות.
מוציאים את חלקי העוף מהסיר לקערה.
ממשיכים לבשל את הבשר לריכוך לעוד 15 דקות, להוריד את הסיר מהאש.
סידור שכבות האוכל בסיר ובישול האורז. לוקחים דגי צוין עגול (סיר פלדה גדול) או סיר גדול אחר. מניחים בתחתית הסיר שליש מכמות הגזר החתוך לרצועות כגפרורים.
מוציאים את הבשר מהנוזלים בסיר ומניחים על הגזר, מוסיפים מסביב את חזה העוף. מכסים בגזר הנותר ומוזגים מעליו את הנוזלים. מפזרים כף סוכר שטוחה.
מוסיפים פלפל שחור בנדיבות ומרתיחים, מבשלים 10 דקות.
בינתיים, שוטפים את האורז ומשרים במי ברז וחופן מלח גס 10 דקות.
שוטפים ומסננים את האורז מהמים ובעזרת כף פלדה גדולה מחוררת (בבוכרית קפגיר) מניחים את האורז מעל הגזר.
מוסיפים מעט מלח ומרתיחים עם מכסה הסיר פתוח. המים צריכים להיות בגובה פני האורז, נותנים לאורז לספוג את המים. הופכים בזהירות את האורז מבלי לפגוע בגזר.
כשהמים נספגו, מסדרים את האורז בערימה, כשהאמצע גבוה יותר מהצדדים, מחוררים באמצע גומה עמוקה ועוד שלוש מסביב (ע"מ שהאדים יצאו).
עוטפים את מכסה הסיר במגבת בד, סוגרים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 20 דקות.להניח על המכסה שני כיסויים כבדים (שבבוכרית נקראים קורפוצה).
פותחים את מכסה הסיר, הופכים בזהירות את האורז מבלי לפגוע בגזר, עושים גומות במרכז ומסביבו, וביניהם מניחים את חלקי העוף. מכסים שנית במכסה ומבשלים על אש קטנה עוד 30 דקות.
להגשת המנה, יש שתי אפשרויות, במנות אישיות כמספר הסועדים או בשתי צלחות גדולות (לנגרי) שמוגשות למרכז השולחן.
מוציאים את כרעי העוף מהסיר ושמים בצד. בעזרת כף גדולה מחלקים את האורז בין הצלחות בצורה שווה, מוציאים את הגזר, הבשר וחזה העוף מתחתית הסיר ומניחים על האורז ומעליהם מניחים את כרעי העוף.
נהוג לאכול אושפלו עם בויזון סלט חצילים וסלט ירקות קצוץ קטן מתובל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0