המתכון הזה נוצר עבור 10 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מכינים את הבצק: שמים במעבד מזון עם להב פלדה את הקמח והסוכר. חותכים את המרגרינה לקוביות ומוסיפים. מעבדים עד לקבלת פירורים.
מוסיפים את השמנת (או לבן, אשל, יוגורט) ומעבדים עד שמתקבל כדור בצק שמתרוצץ במיכל מעבד המזון.
מוציאים, מחלקים לשני כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים-שלוש (או ללילה שלם).
מכינים את המילוי: שמים את כל החומרים בסיר ובוחשים על אש קטנה עד שהכל הופך לעיסה שחורה ואחידה. מסירים מהאש ומצננים.
מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים אותו מעט על משטח מקומח כדי להפוך אותו לגמיש.
מרדדים לעלה דק (כשלושה מילימטר) וקורצים עיגולים בעזרת כוס. אוספים את שאריות הבצק, לשים היטב, מרדדים שוב וקורצים עוד עיגולים.
כשכל הבצק הפך לעיגולים, מכינים את אזני ההמן: שמים כפית (לא יותר!) מילוי במרכז עיגול, מושחים את שולי הבצק במים בעזרת אצבע רטובה ומקפלים למשולש מהשוליים פנימה.
מהדקים וצובטים היטב את פינות המשולש כדי שהאוזן לא תיפתח באפייה. הבצק צריך לכסות את המילוי כמעט לגמרי (זה בסדר, במהלך האפייה והתפיחה האוזן תיפתח קצת והמילוי יציץ החוצה).
מניחים את האזניים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים בחום בינוני חצי שעה, עד שהאזניים מזהיבות היטב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0