המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מביאים לרתיחה סיר עם מים ותפוחי האדמה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים מאוד גם מבפנים (בדיקה בעזרת נעיצת מזלג).
קולפים את תפוחי האדמה ומרסקים למחית חלקה מאוד, אפשר להיעזר בכלי לפירה (חשוב מאוד מחית חלקה). מצננים.
מפרקים את שיני השום, כותשים ומוסיפים למחית חצי מהכמות לאחר שהתקררה (אוהבי החריף רשאים להוסיף את כל ראש השום, ויותר).
מוסיפים את חלמוני הביצה ומערבבים היטב. מוסיפים מלח ופלפל.
מוסיפים בהדרגה את השמן, ומערבבים עד לקבלת משחה חלקה מאוד כמו חומוס.
מתקנים תיבול וחריפות עם השום.
מגישים עם פיתה טרייה, ואוכלים כמו חומוס
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0