נפטרים מרוב עלי הארטישוק (תולשים וזורקים אותם). דווקא את העלים הקטנים שהכי קרובים לגבעול משאירים מחוברים. כשנשאר בסיס ארטישוק וחרוט של עלים פנימיים, תולשים את החרוט ובעזרת כפית, נפטרים מה"זקן" של הארטישוק - השערות המעצבנות שיש לו בפנוכו.
שלב 2
0 דקות
גוזרים במספריים את הקוצים של העלים הקטנים וקוטמים בסכין חדה את קצה הגבעול. נשאר לנו גבעול הארטישוק ולבו, וסביב הלב כמה עלים קטנים קצוצים. בגדול זה נראה כמו פרח.
שלב 3
0 דקות
יוצקים את השמן לסיר לא גדול שיוכל להכיל את כל לבבות הארטישוק בצפיפות. מחממים אבל אין מביאים אל סף רתיחה. השמן צריך להיות חם מאוד אבל רחוק מטמפרטורה שמתאימה לטיגון.
שלב 4
0 דקות
מניחים את הארטישוקים הפוכים בתוך השמן כשזנבם אל-על. השמן אמור לכסות אותם לגמרי. מבשלים על אש קטנה שעה.
שלב 5
0 דקות
מוציאים בכף מחוררת, בוזקים מלח גס ומגישים.
שלב 1
מתוך
5
נפטרים מרוב עלי הארטישוק (תולשים וזורקים אותם). דווקא את העלים הקטנים שהכי קרובים לגבעול משאירים מחוברים. כשנשאר בסיס ארטישוק וחרוט של עלים פנימיים, תולשים את החרוט ובעזרת כפית, נפטרים מה"זקן" של הארטישוק - השערות המעצבנות שיש לו בפנוכו.
שלב 2
מתוך
5
גוזרים במספריים את הקוצים של העלים הקטנים וקוטמים בסכין חדה את קצה הגבעול. נשאר לנו גבעול הארטישוק ולבו, וסביב הלב כמה עלים קטנים קצוצים. בגדול זה נראה כמו פרח.
שלב 3
מתוך
5
יוצקים את השמן לסיר לא גדול שיוכל להכיל את כל לבבות הארטישוק בצפיפות. מחממים אבל אין מביאים אל סף רתיחה. השמן צריך להיות חם מאוד אבל רחוק מטמפרטורה שמתאימה לטיגון.
שלב 4
מתוך
5
מניחים את הארטישוקים הפוכים בתוך השמן כשזנבם אל-על. השמן אמור לכסות אותם לגמרי. מבשלים על אש קטנה שעה.
שלב 5
מתוך
5
מוציאים בכף מחוררת, בוזקים מלח גס ומגישים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0