המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממלאים קערה במים קרים וסוחטים לתוכה חצי לימון. מוסיפים לקערה גם את חצי הלימון הסחוט.
לוקחים ארטישוק ובסכין גדולה וחדה מסירים ממנו את שני השליש העליונים, כך שיישאר רק הגבעול, הלב ומעט מתחילת העלים.
בעזרת סכין קטנה מסירים את העלים הקשים סביב סביב.
בעזרת כפית נפטרים מהתוך הסיבי שמעל לב הארטישוק.
קוצצים גם את קצה הגבעול ומסירים בסכין או קולפן ירקות את קליפת הגבעול הסיבית (אבל שומרים, כמובן, את פנים הגבעול המחובר לארטישוק, הוא נורא טעים!). משפשפים מיד בלימון, ומניחים בקערה עם מי הלימון. כך שומרים על הארטישוק שלא ישחיר.
חוזרים על הפעולה עם יתר הארטישוקים.
מחממים ליטר שמן זית בסיר, שיוכל להכיל את הארטישוקים. השמן צריך להיות חם, אבל לא רותח.
מנגבים את הארטישוקים היטב וחולטים אותם בשמן החם במשך 20 דקות.
מערבבים והופכים מדי פעם. שימו לב: אין מטגנים את הארטישוקים, אלא רק חולטים אותם.
מוציאים מהסיר ומסירים את השמן מן האש (אבל שומרים אותו להמשך).
עשרים דק' לפני ההגשה, מחממים את השמן היטב, ומחזירים לתוכו את הארטישוקים. מבשלים בשמן החם (הפעם זה כמעט טיגון), עד שהארטישוקים מתחילים להשחים.
מוציאים ומניחים על נייר סופג. ממליחים, מפלפלים, ומפזרים מעט פטרוזיליה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0