הכנות ראשונות, חיתוך לבבות הארטישוק: מקלפים את עלי הארטישוק, חותכים את "השערות" ומנקים משאריות הגבעול. משרים עד המילוי בקערה עם מים ולימון.
שלב 2
0 דקות
מכינים תערובת מילוי: מניחים בקערה בשר טחון, עם 1/2 כפית פפריקה, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית בהרט, 1/2 כפית פלפל שחור, מוסיפים בצל מגורר, פטרוזליה וכוסברה, שמן ומים. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מנחים בצד.
שלב 3
4 דקות
מכינים רוטב: מחממים שמן בסיר, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים תבלינים (מה שנותר לאחר הכנת המילוי) ואת האפונה. מערבבים ומטגנים כחמש דקות, יוצקים מים 3/4 מגובה הסיר.
שלב 4
0 דקות
ממלאים לבבות ארטישוק: מניחים לב ארטישוק על כף היד וממלאים בתערובת הבשר, מסובבים את כף היד, ומוסיפים בשר ומהדקים, עד שנוצרת מעין כיפה של מילוי.
שלב 5
45 דקות
מסדרים את הממולאים בסיר הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 45 דקות. מדי פעם לבדוק ואם אין רוטב להוסיף מים. מתקבל רוטב סמיך.
שלב 1
מתוך
5
הכנות ראשונות, חיתוך לבבות הארטישוק: מקלפים את עלי הארטישוק, חותכים את "השערות" ומנקים משאריות הגבעול. משרים עד המילוי בקערה עם מים ולימון.
שלב 2
מתוך
5
מכינים תערובת מילוי: מניחים בקערה בשר טחון, עם 1/2 כפית פפריקה, 1/2 כפית מלח, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית בהרט, 1/2 כפית פלפל שחור, מוסיפים בצל מגורר, פטרוזליה וכוסברה, שמן ומים. מערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מנחים בצד.
שלב 3
מתוך
5
מכינים רוטב: מחממים שמן בסיר, מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים תבלינים (מה שנותר לאחר הכנת המילוי) ואת האפונה. מערבבים ומטגנים כחמש דקות, יוצקים מים 3/4 מגובה הסיר.
שלב 4
מתוך
5
ממלאים לבבות ארטישוק: מניחים לב ארטישוק על כף היד וממלאים בתערובת הבשר, מסובבים את כף היד, ומוסיפים בשר ומהדקים, עד שנוצרת מעין כיפה של מילוי.
שלב 5
מתוך
5
מסדרים את הממולאים בסיר הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 45 דקות. מדי פעם לבדוק ואם אין רוטב להוסיף מים. מתקבל רוטב סמיך.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0