המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים את כל חומרי הבצק מלבד המלח בקערת המיקסר.
מעבדים עם וו לישה כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומבריק.
מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.
מפזרים על הבצק קצת קמח כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה, מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים להתפחה כ-60 דקות במקרר.
מטגנים במחבת את הבצלים הקצוצים.
מוסיפים בשר טחון ומפוררים עם מזלג. מתבלים בפלפל אנגלי ומלח ומבשלים עד שהבשר מוכר ומטוגן קלות.
מוסיפים פטריות חצויות ופרוסות, מכסים ומאדים במשך 10 דקות. מסירים מהאש ומצננים.
מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן דק. חותכים כל מלבן לריבועים של 10 ס"מ.
מניחים כפית גדושה של מלית הבשר והפטריות במרכז כל ריבוע וסוגרים לצורת משולש. מקפלים את הקצוות זה על זה ומהדקים היטב.
מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית של כ-30 דקות, במרחקים של כ-3 ס"מ זה מזה.
מערבבים חלמון ומים, מברישים את הבורקסים התפוחים, מפזרים שומשום מעל.
אופים בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות. הבורקסים מוכנים כשצבעם מזהיב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0