המתכון הזה נוצר עבור 8 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
ממיסים חמאה ומצננים. שמים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת מלבד המלח בקערת המיקסר.
מעבדים עם וו לישה כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק.
מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.
מפזרים על הבצק קצת קמח כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה, מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה במקרר.
הכנת המלית: מערבבים את הגבינות והביצים עד לקבלת מלית אחידה.
חוצים את הפטריות ופורסים לפרוסות דקות, מקפיצים במחבת עם 6 כפות שמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומסירים מהאש לאחר שהנוזלים מתאדים. מניחים בקערה לצינון.
הכנת הבורקסים: מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק למלבן דק. חותכים את המלבן לריבועים של 10 ס"מ.
מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל ריבוע וחצי כפית מהפטריות, וסוגרים לצורת משולש. מקפלים את הקצוות זה על זה ומהדקים היטב.
מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית במרחקים של כ - 3 ס"מ זה מזה. מערבבים חלמון ומים, מברישים את הבורקסים התפוחים,
מפזרים שומשום מעל ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות. הבורקסים מוכנים כשצבעם מזהיב. מצננים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0