הכנת הבצק: ממיסים חמאה ומצננים. שמים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת מלבד המלח בקערת המיקסר. מעבדים עם וו לישה כעשר דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.
שלב 2
0 דקות
מפזרים על הבצק קצת קמח כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה, מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה במקרר.
שלב 3
0 דקות
הכנת המלית: מערבבים את הגבינות והביצים עד לקבלת מלית אחידה.
שלב 4
0 דקות
הכנת הבורקסים: מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים.
שלב 5
0 דקות
מרדדים כל חלק למלבן דק. חותכים את המלבן לריבועים של 10 ס"מ. מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל ריבוע וסוגרים לצורת משולש. מקפלים את הקצוות זה על זה ומהדקים היטב.
שלב 6
0 דקות
מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית במרחקים של כ-3 ס"מ זה מזה.
שלב 7
0 דקות
מערבבים חלמון ומים, מברישים את הבורקסים התפוחים, מפזרים קצח מעל ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות. הבורקסים מוכנים כשצבעם מזהיב. מצננים ומגישים.
שלב 1
מתוך
7
הכנת הבצק: ממיסים חמאה ומצננים. שמים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת מלבד המלח בקערת המיקסר. מעבדים עם וו לישה כעשר דקות עד שמתקבל בצק רך ומבריק. מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.
שלב 2
מתוך
7
מפזרים על הבצק קצת קמח כדי שלא יידבק לשקית בשעת ההתפחה, מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה במקרר.
שלב 3
מתוך
7
הכנת המלית: מערבבים את הגבינות והביצים עד לקבלת מלית אחידה.
שלב 4
מתוך
7
הכנת הבורקסים: מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים.
שלב 5
מתוך
7
מרדדים כל חלק למלבן דק. חותכים את המלבן לריבועים של 10 ס"מ. מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל ריבוע וסוגרים לצורת משולש. מקפלים את הקצוות זה על זה ומהדקים היטב.
שלב 6
מתוך
7
מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית במרחקים של כ-3 ס"מ זה מזה.
שלב 7
מתוך
7
מערבבים חלמון ומים, מברישים את הבורקסים התפוחים, מפזרים קצח מעל ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות. הבורקסים מוכנים כשצבעם מזהיב. מצננים ומגישים.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0