המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
הכנת הבצק:
ממיסים חמאה ומצננים.
מניחים את כל חומרי הבצק והחמאה הצוננת, מלבד המלח, בקערת המיקסר.
מעבדים עם וו לישה כעשר דקות, עד שמתקבל בצק רך ומבריק.
מוסיפים את המלח ומערבלים דקה נוספת.
מפזרים על הבצק מעט קמח, מכסים את קערת המיקסר בניילון נצמד, ומניחים להתפחה כשעה במקרר.
הכנת המלית:
קוצצים במעבד מזון את עלי הבזיליקום ושיני השום.
מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת ממרח פסטו.
חותכים את גבינת הקשקבל לקוביות קטנות ומניחים בקערה נפרדת.
הכנת הבורקסים:
מחלקים את הבצק שתפח לשלושה חלקים.
מרדדים כל חלק למלבן דק. חותכים את המלבן לריבועים של 10 ס"מ.
מניחים חצי כפית פסטו במרכז כל ריבוע ו-2-3 קוביות גבינה מעל, וסוגרים לצורת משולש. מקפלים את הקצוות זה על זה ומהדקים היטב. מניחים בתבנית אפייה משומנת להתפחה חלקית, במרחקים של כ-3 ס"מ זה מזה.
מערבבים חלמון ומים, מברישים את הבורקסים התפוחים ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות.
הבורקסים מוכנים כשצבעם מזהיב.
מצננים ומגישים.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0