מניחים את כל המצרכים, למעט מיץ לימון וסוכר, בסיר מרק גדול. מומלץ לקשור בחוט לבן את השמיר ואת הפטרוזיליה ולהניח מלמעלה, כך שיהיה קל לשלוף אותם בתום הבישול.
שלב 2
0 דקות
מוסיפים מים לסיר, עד לסנטימטר מעל הירקות, ומביאים לרתיחה על להבה גדולה.
שלב 3
0 דקות
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית, ומבשלים 45 דקות או עד שהסלק מוכן, אבל לא רך מדי.
שלב 4
0 דקות
מסירים את המכסה ומוסיפים מיץ לימון וסוכר. מבשלים עוד 5 דקות.
שלב 5
0 דקות
טועמים, ואם צריך, מוסיפים עוד מעט מיץ לימון או סוכר, עד שהמרק חמוץ ומתוק מספיק לטעמכם. מכבים את הלהבה.
שלב 6
0 דקות
כדאי לתת למרק להתקרר כשהשמיר והפטרוזיליה עדיין בתוכו. לפני ההגשה שולפים את צרורות העשבים (הכי נוח בעזרת מלקחיים) וזורקים.
שלב 7
0 דקות
מגישים חם או קר, בתוספת יוגורט טבעי או שמנת חמוצה, ושמיר טרי קצוץ דק מלמעלה.
שלב 1
מתוך
7
מניחים את כל המצרכים, למעט מיץ לימון וסוכר, בסיר מרק גדול. מומלץ לקשור בחוט לבן את השמיר ואת הפטרוזיליה ולהניח מלמעלה, כך שיהיה קל לשלוף אותם בתום הבישול.
שלב 2
מתוך
7
מוסיפים מים לסיר, עד לסנטימטר מעל הירקות, ומביאים לרתיחה על להבה גדולה.
שלב 3
מתוך
7
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית, ומבשלים 45 דקות או עד שהסלק מוכן, אבל לא רך מדי.
שלב 4
מתוך
7
מסירים את המכסה ומוסיפים מיץ לימון וסוכר. מבשלים עוד 5 דקות.
שלב 5
מתוך
7
טועמים, ואם צריך, מוסיפים עוד מעט מיץ לימון או סוכר, עד שהמרק חמוץ ומתוק מספיק לטעמכם. מכבים את הלהבה.
שלב 6
מתוך
7
כדאי לתת למרק להתקרר כשהשמיר והפטרוזיליה עדיין בתוכו. לפני ההגשה שולפים את צרורות העשבים (הכי נוח בעזרת מלקחיים) וזורקים.
שלב 7
מתוך
7
מגישים חם או קר, בתוספת יוגורט טבעי או שמנת חמוצה, ושמיר טרי קצוץ דק מלמעלה.
מתכון כ-PDF
לשתף עם חברים
הסכמה לכניסה לאתר חיצוני
לחצת על קישור שמעביר אותך לעמוד חיצוני. זכור שאיננו אחראים לתוכן המתפרסם שם. תוכל לקרוא עוד על המדיניות שלנו כאן.
הערות 0