המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מניחים את כל המצרכים, למעט מיץ לימון וסוכר, בסיר מרק גדול. מומלץ לקשור בחוט לבן את השמיר ואת הפטרוזיליה ולהניח מלמעלה, כך שיהיה קל לשלוף אותם בתום הבישול.
מוסיפים מים לסיר, עד לסנטימטר מעל הירקות, ומביאים לרתיחה על להבה גדולה.
מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר חלקית, ומבשלים 45 דקות או עד שהסלק מוכן, אבל לא רך מדי.
מסירים את המכסה ומוסיפים מיץ לימון וסוכר. מבשלים עוד 5 דקות.
טועמים, ואם צריך, מוסיפים עוד מעט מיץ לימון או סוכר, עד שהמרק חמוץ ומתוק מספיק לטעמכם. מכבים את הלהבה.
כדאי לתת למרק להתקרר כשהשמיר והפטרוזיליה עדיין בתוכו. לפני ההגשה שולפים את צרורות העשבים (הכי נוח בעזרת מלקחיים) וזורקים.
מגישים חם או קר, בתוספת יוגורט טבעי או שמנת חמוצה, ושמיר טרי קצוץ דק מלמעלה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0