המתכון הזה נוצר עבור 5 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
לערבב את חומרי הבצק היבשים בקערה ואז להוסיף את הנוזלים. ללוש מספר דקות לבצק אחיד וגמיש. לקמח מעט את הבצק בקערה ולכסות עם ניילון למשך כחצי שעה במקום חמים.
להוציא את הבצק מהתפחה וללוש מעט את הבצק על משטח מקומח. לחלק את הבצק ל-5 כדורים.
להכניס אגודל למרכז הכדור עד לצד השני ולהתחיל לפתוח בתנועה סיבובית לבייגלה. להמשיך ולפתוח את הבצק לביגלה ארוך (קצת פחות מאורך התבנית), תוך כדי סיבוב ומתיחה.
להניח על תבנית עם נייר אפייה (מקומח), צריכים להתקבל בייגלה צרים וארוכים. לא לשכוח להשאיר מרווח בין הבייגלה לצרכי תפיחה.
למרוח את הבצק בביצה ולפזר מעל הרבה סומסום.
מעל השומשום לפזר מעט סוכר עם היד.
לכסות עם מגבת ולהתפיח כחצי שעה במקום חמים.
אופים בתנור מחומם ל-180 מעלות, כ-15 דקות, במרכז התנור (ניתן לאפות גם בטורבו), עד לקבלת צבע זהוב.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0