המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
חותכים את הפרגיות לקוביות, יוצקים עליהן 2 כפות מרוטב הבסיס ומשרים במקרר 30 דקות.
מחממים בסיר 1/4 כוס שמן.
קוצצים 3 מהבצלים לקוביות קטנות, מוסיפים ג'ינג'ר מגורר, שום כתוש ותבלינים ומערבבים היטב.
כשהבצל משחים מעט מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות.
מוסיפים חלב קוקוס ואת קוביות הפרגיות. מבשלים הכל על אש נמוכה עוד 20 דקות.
מכינים את האורז: שוטפים היטב 2 כוסות אורז בסמטי. מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, שתי כפות שמן, מלח וכורכום ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים חצי בישול 5 דקות.
פורסים 2 בצלים ו-3 תפוחי אדמה ומטגנים אותם בשמן עמוק.
פורסים 2 עגבניות.
מרכיבים את המנה: בסיר גדול מניחים שכבה ראשונה של אורז. יוצקים עליו מהרוטב שבו התבשלו הפרגיות ומניחים שכבה של פרגיות. מסדרים מעל בצל מטוגן, פרוסות תפוחי אדמה מטוגנות ופרוסות עגבנייה וכך בונים עוד שכבות.
סוחטים מעל מיץ לימון ומבשלים על אש נמוכה 40 דקות.
מגישים עם כוסברה קצוצה מעל, ומקשטים באגוזי קשיו.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0