המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מערבבים בקערת המערבל את הקמח, קמח התירס, אבקת האפייה, הסוכר, השקדים הקצוצים והמלח. מוסיפים את החמאה ומערבלים במהירות נמוכה עד שנוצרים פירורי בצק. מוסיפים את הביצים ותמצית הוניל וממשיכים לערבל עד שנוצר גוש בצק אחיד. מוסיפים גם את השקדים השלמים, ומערבבים בכף עץ, כך שיתפזרו בבצק באופן אחיד.
מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים מכל חלק כיכר שטוחה באורך 30 ס"מ וברוחב 6 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (עדיף למשך הלילה) .3.מחממים תנור לחום בינוני (175 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
הציפוי: מעבירים את הכיכרות לתבנית, מברישים אותן בחלבון ובוזקים עליהן את הסוכר. אופים כ-30 דקות, עד שהן מקבלות גוון זהוב בהיר.
מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר ופורסים לפרוסת בעובי 7 מ"מ.
מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
מסדרים את הפרוסות בתבנית ואופים 20 דקות נוספות, או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים בטמפרטורת החדר ומאחסנים בקופסה אטומה. הבישקוטי יישמרו כך שבועיים לפחות.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0