המתכון הזה נוצר עבור 6 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קולפים את הבצלים, שוטפים וחורצים חתך בראש הבצל עד לאמצע (חתך עמוק).
ממלאים סיר גדול עם מים ומכניסים את הבצלים לרתיחה. מרגע שהמים רותחים מבשלים כ-15 דקות.
מסננים את הבצלים שנפתחו והתרככו ונותנים להם להתקרר.
בינתיים שוטפים את האורז היטב וקוצצים את עשבי התיבול קיצוץ דק.
מכניסים את האורז, הבשר הטחון, עשבי התיבול והתבלינים עם השמן לקערה ומערבבים היטב.
בתבנית עגולה מכינים מהסוכר קרמל בצבע ענברי (להזהר שהקרמל לא ישחים יתר על המידה על מנת שלא יהיה מר). מקררים ומתחילים את עבודת המילוי.
פותחים כל בצל לעלה אחד, ממלאים תוך כדי הידוק ומניחים עם התפר כלפי תחתית התבנית. כך עם כל העלים. יתכן שתצטרכו להניח על השורה הראשונה שורה נוספת וזה בסדר. בין הבצלים מניחים שיזיפים ומשמשים שטופים.
בקערה מניחים אבקת מרק עוף ורכז רימונים לפי הטעם, מעט שמן, כף או שתיים ומערבבים. טועמים ומשפרים טעמים אם יש צורך. יוצקים את התערובת שבקערה על הבצלים הממולאים. הנוזלים צריכים לכסות את הבצלים.
מניחים צלחת על הבצלים, מכסים במכסה או ברדיד אלומנים ומבשלים על הגז עד שהנוזלים מתאדים כמעט.
סוחטים מיץ לימון, מורידים את הצלחת, יוצקים מיץ לימון ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות עד להשחמה.
בעת ההגשה הופכים על צלחת גדולה וזה נראה כמו עוגה.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0