המתכון הזה נוצר עבור 12 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
מקלפים את הבצלים, חותכים אותם בחלקם האורכי עד אמצע הבצל, ומרתיחים עם מים בסיר גדול עד שהבצל מתרכך ואפשר להסיר את הקליפות שלו.
הכנת המילוי: מערבבים את הבשר הטחון עם האורז העגול (לא צריך לבשל אותו לפני) לפי הכמות הרצויה, שופכים 3-4 כפות של רכז רימונים, 50 גרם חמוציות (ניתן לחמם אותם קצת לפני), מוסיפים כפית מלח וקורט פלפל שחור. שופכים 4 כפות מיץ לימון, חצי כוס שמן זית ומערבבים את הכל ביחד.
לאחר שהבצל מוכן, מקלפים אותו (בזהירות זה רותח), וממלאים בכל קליפה מהמילוי, ומגלגלים עד לקבלת צדפה עטופה. מניחים הכול בתוך תבנית עמוקה ורחבה בשכבות על שכבות.
לאחר מכן, לוקחים כוס סוכר וממיסים אותו במחבת עד לקבלת קרמל חום זהב (עד שזה נמס, לא לערבב כדי למנוע גושים ובזהירות לא לשרוף).
שופכים בזהירות את כל הקרמל על הבצלים הממולאים, מוסיפים בין רבע לחצי כוס מיץ לימון, כפית שטוחה של מלח, קורט פלפל שחור, 3 כפות רכז רימונים, מפזרים את 50 הגרם חמוציות שנותרו, וממלאים במים רותחים את הכל עד שהם מכסים את כל הממולאים.
מכניסים את התבנית לתנור למשך 3.5-4 שעות בחום של 180 או 200 מעלות. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0