המתכון הזה נוצר עבור 4 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
בעזרת סכין מבצעים חתך עמוק עד אמצע הבצל, מניחים בצלחת שמתאימה למיקרוגל ומחממים 10 דקות במיקרוגל להתרככות והפרדות השכבות (אם יש צורך מוסיפים דקה- שתיים, תלוי מיקרוגל).
שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות – בשר טחון, פטרוזיליה, כוסברה, בצל מגורד, 1 כפית מלח שטוחה, 1/4 כפית כמון, 1/4 כפית אבקת שום, 1 כפית סודה לשתייה, קורט פלפל שחור וביצה, מערבבים ולשים היטב לתערובת אחידה.
לוקחים בצל ומקלפים בעדינות את השכבות, כל שכבה מניחים על כף היד, ביד השנייה, מעט משומנת, יוצרים קציצה ומניחים בתוך הבצל ומהדקים היטב. כך מסיימים ומכינים את כל הממולאים, שומרים את כל שאריות הבצל.
בסיר רחב עם שמן זית, מטגנים בצל להזהבה קלה, שופכים את הפתיתים ומטגנים מעט, מפזרים מלמעלה את כל שאריות הבצל ומעל מסדרים בצפיפות את כל הממולאים אחד ליד השני.
מערבבים את כל מצרכי הרוטב – 2 צנצנות רוטב עגבניות פרפקטו, 1 כפית מלח, 2 כפיות סוכר או מייפל, 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית פלפל שחור, 1 כפית פפריקה מתוקה, 1/4 כפית שום גבישי ו-2 כוסות מים רותחים, ומוזגים מעל כל הממולאים, סוגרים מכסה ומבשלים על אש נמוכה, שעה, שעה ורבע עד שהכל מתרכך.
במידה וחסר נוזלים, לוקחים 1/2 כוס מים רותחים, מוסיפים מעט מכל תבלין, מערבבים ומוזגים מעל הכל.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0