המתכון הזה נוצר עבור 16 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
במחבת כבדה עם מעט שמן מטגנים את קוביות הבצל עד להזהבה. בינתיים קוצצים את הכבדים לקוביות גסות בסכין חדה. לאחר שהבצל הזהיב, מוסיפים את הכבד, מתבלים במלח, פלפל שחור וחוויאג', ומערבבים. יש לשים לב לא לבשל יתר על המידה, כי לאחר מכן גם אופים את הכבד עם גליל הבצק בתנור.
מורידים מהאש, מעבירים לקערה שהתערובת תתקרר (ניתן גם לסגור עם ניילון נצמד, ולהשאיר במקרר עד להכנת הרולדה לקראת הארוחה).
מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות.
לוקחים את גליל הבצק שהופשר, פורסים אותו על שולחן רחב, וחותכים אותו לשני חלקים כך שייווצרו 2 דפי בצק. מניחים את מילוי הכבד במרכז ולאורך של כל דף בצק. מבצעים חיתוכים אלכסוניים כלפי חוץ, כך שניתן יהיה לקלוע מעין צמה שתי וערב מעל המילוי.
מעבירים בזהירות את שתי הרולדות לתבנית רחבה (של התנור) שרופדה מראש בנייר אפייה. מורחים מעל ביצה טרופה וזורים שומשום.
אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-40 דקות, עד שהרולדה אפויה היטב ובצק העלים נפתח, אך לא שחומה מדיי.
ניתן להרים בזהירות עם סכין ארוכה את צידי הרולדה, כדי לוודא שאכן היא נאפתה בתחתית.
הכנת הרוטב: מטגנים בסיר קטן עם מעט שמן את הבצל עד שיזהיב ויהיה שקוף. מוסיפים את הפטריות שנשטפו ונחתכו לרצועות, או (ניתן להשתמש בפטריות מקופסת שימורים, אם זה מקופסת שימורים אז לסנן מהמים ולשטוף, לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון). מטגנים את הפטריות והבצל יחד עד שהפטריות מקבלות מראה שזוף. מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב. מוסיפים כוס וחצי מים רותחים, מערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל שחור ואגוז המוסקט (לא להגזים עם אגוז המוסקט). מערבבים היטב, ומבשלים על אש קטנה עוד כ-5-10 דק' עד שהרוטב מתעבה.
את בצק העלים הממולא כבד חותכים לפני ההגשה לפרוסות יפות, יוצקים מעל רוטב פטריות ומגישים. בתיאבון!
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0