המתכון הזה נוצר עבור 24 מנות.
שימו לב! כשמספר המנות גדל זמן הבישול עשוי להתארך. בתחילת הבישול השתמשו במים ותבלינים במידה, בשלב מאוחר יותר הוסיפו עוד, במידת הצורך
קוצצים בסכין את השקדים והאגוזים לשבבים. מערבבים בקערה עם הקינמון, מוסקט וציפורן.
מבשלים את הסוכר הלבן, מים ולימון, עד רתיחה, מנמיכים את האש ומשגיחים עוד 2 דק' בבעבוע קל. מורידים מהאש.
מברישים את התבנית (תבנית בגודל 20*30 ס"מ) בחמאה.
מניחים שכבה של מצות ומברישים אותה בחמאה. *ניתן להמיר את החמאה במחמאה מומסת. לתשומת לבך, החלפת הרכיב יכולה לשנות את הערכים התזונתיים של המתכון.
עליה מניחים שכבה מתערובת האגוזים והתבלינים.
מפזרים מעל 2 כפות סוכר דמררה.
מניחים שכבה נוספת של מצות ומברישים אותה בחמאה.
מניחים עליה את מה שנותר מתערובת האגוזים.
מפזרים עוד 2-3 כפות סוכר דמררה.
מניחים מעל שכבה אחרונה של מצות ומברישים אותה בחמאה.
מכניסים לתנור מחומם ל-180 מעלות למשך 30 דקות לפחות. תלוי בתנור. השכבה עליונה שצריכה להיות בצבע שחום קל. זהירות לא לשרוף.
חותכים בסכין חדה קוביות של 5 סמ. שופכים על זה את סירופ הסוכר.
מצננים. מגישים בטמפרטורת החדר.
תודה על הדירוג!
ניסית את המתכון? איך יצא?
יש לך הערות לשיפור? נשמח לשמוע בתגובות
לחץ על מספר הכוכבים שתרצה להעניק
שלח
הערות 0